Namještaj izrađen zlatnim rukama

Vrijedne ruke koje stvaraju namještaj više od trideset i šest godina, najbolji je opis za Stolariju Ćuk iz Stubičkih Toplica. 2005 godine su vrijedne ruke postale »zlatne«, i to za iznimnu kvalitetu proizvoda i postignute rezultate u unapređenju strukovne izobrazbe…

»Sve je počeo moj otac Stjepan Ćuk 1974. godine, kada je osnovao obrtničku radionicu pod nazivom Stolarija Ćuk«, priča Nedjeljko Ćuk, ovogodišnji laureat nagrade Zlatne ruke Hrvatske obrtničke komore i vlasnik obiteljskog obrta. U početku je radionica poslovala u prostoriji od 60 četvornih metara, sa samo jednim zaposlenim, a proizvodila je građevnu stolariju, najviše prozore i vrata. Godine 1979. Stjepan Ćuk zapošljava jednog radnika, a 1986. i drugog, te radionica s tri zaposlena u 200 četvornih metara djeluje do početka devedesetih godina prošlog stoljeća. Tada zbog očeve bolesti vođenje obrta preuzima sin Nedjeljko, nastavljajući tako dugogodišnju obiteljsku tradiciju i proširujući asortiman na izradu pokućstva. Danas Stolarija Ćuk zapošljava 43 radnika i 9 naučnika drvne struke.

Obrtnička radionica sastoji se od proizvodnog pogona veličine 1270 četvornih metara, zatvorenoga skladišnog prostora od 550 četvornih metara i otvorenoga skladišnog prostora od 1200 »kvadrata«. U izložbenom salonu kupci se mogu uvjeriti u kvalitetu i profesionalnost majstora stolara. U sklopu radionice je sušara, eko kotlovnica i komora za lakiranje zatvorenog sustava u kojoj se namještaj lakira ekološkim bojama.

Danas Stolarija Ćuk nudi moderno dizajniran namještaj za opremanje poslovnih i stambenih objekata. U ponudi su i sve vrste vrata po narudžbi, građevinska stolarija po narudžbi, a posebno ističu da se cjelokupan asortiman proizvodi na najmodernijim strojevima koji pridonose zaštiti okoliša.

Tijekom tridesetogodišnjeg poslovanja, ta obrtnička radionica bilježi stalni uzlazni trend, a stekla je veliki ugled i među kupcima, ali i među kolegama obrtnicima. Uza to, uspostavljene su dobre veze s kupcima i dobavljačima reprodukcijskog materijala, pa mogu brže i kvalitetnije proizvoditi. Sve to omogućilo im je afirmaciju na tržištu kao jednom od najuspješnijih gospodarskih subjekata u sklopu djelatnosti kojom se bavi.

»Radionica već godinama surađuje sa Srednjom školom Oroslavlje na području obrazovanja naučnika za stolarsko zanimanje. Generacije učenika prošle su kroz našu stolariju, a mislim da je to posebno važno za budućnost ne samo stolarskog obrta nego obrtništva uopće.

Tako učimo mlade ljude da cijene rad i steknu radne navike od malih nogu. Tim ćemo smjerom ići i u budućnosti, stvarajući tako osnove za napredak obrtništva kao baze hrvatskoga gospodarstva«, naglašava Nedjeljko Ćuk.

Imate pitanje?

SLOBODNO NAM SE JAVITE I POSTAVITE BILO KOJU VRSTU UPITA

Kontakt